Moxa - Beauty for You
21792
page-template-default,page,page-id-21792,page-child,parent-pageid-7,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

MOXA

Moxa betekent letterlijk: het verbranden van Artemis Vulgaris poeder. Gedroogde bladeren van bijvoetkruid gewreven tot poeder. Moxeren heeft een grote invloed en gaat goed samen met cupping.

Bijvoetkruid
Moxa bijvoetskruid
Moxa: bijvoetskruid; Artemis Vulgaris

Moxibustie (Moxa) is een vorm van therapie in TCM waarin we een preparaat van gedroogde bijvoet (Artemis Vulgaris ) verbranden en deze enkele centimeters boven de huid houden op specifieke punten of delen van het lichaam. Dit dient om acupunctuurpunten te stimuleren, de bloedsomloop te vergroten en het bloed in de bloedvaten te verwarmen. Er zijn veel soorten Moxa en nog meer toepassingen. Moxa is een waardevol hulpmiddel.

 

Moxa-therapie is zeer effectief bij mensen die leiden aan koude handen en voeten en mensen die problemen hebben bij koude en/of vochtige weersomstandigheden. Dan is dit een heerlijke behandeling.

 

Hoe werkt het?

Evenals bij acupunctuur is het doel van moxa-therapie om chi of levensenergie te stimuleren. In de meeste gevallen wordt er een staafje moxa gebruikt. Het staafje moxa wordt aangestoken en iets boven het te behandelen lichaamsdeel rondgedraaid. De duur hangt af van de tijd waarop de warmte echt goed wordt gevoeld.

 

Met de moxa voegt men warmte toe. Moxa geeft yang energie, de bewegende energie. Effect: de pols verbetert en de circulatie van bloed en chi worden versterkt.

 

Cupping en massage en Moxa gaan goed samen. De huid wordt goed voorverwarmd en daarmee een goede basis voor de (cuppen)massage, deze heeft dan dieper effect.

 

Naast moxibustie maak ik gebruik van de moxalamp.

Moxibustie goed inzetbaar bij :

Leegte van de ying. ( of leegte ying en yang)
Ziekte door koude en vocht.