Rugpakking, algenpakking, groene kleipakking
234
page-template-default,page,page-id-234,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Pakkingen

Pakkingen zorgen ervoor dat de huid wordt verstevigd en nieuwe energie krijgt.  Door een pakking aan te brengen worden er enerzijds afvalstoffen afgedreven en anderzijds mineralen aan de huid toegevoegd.

Rugpakking

Na het aanbrengen van een pakking wordt de rug in folie gewikkeld en toegedekt met een deken. Daarna wordt er een warmtelamp ingezet. Op deze manier wordt het lichaam extra sterk verwarmd en kan de pakking goed intrekken voor een optimaal resultaat. Dat voelt weldadig aan. De pakking kan dan gedurende 20 minuten inwerken. Door de inwikkeling in folie en het openzetten van de poriën door de warmte wordt de inwerking van de behandeling nog intensiever en vooral met een nog grotere eliminatie van afvalstoffen. Nadien wordt de pakking met warme compressen verwijderd. Daarna voel je dat er een intense energie-uitwisseling is gebeurd.
Je kan als extra hier nog een massage met aangepaste olie aan toevoegen. Evenals een cuppen behandeling bij bv spierklachten.

Voor een lichaamspakking worden natuurlijke producten gebruikt zoals algen en klei.
De voorbehandeling bestaat uit het reinigen van de rug en een zachte scrub.
Algenpakking:

Rugpakking: Algenpakking voor de rug

Rugpakking : Algenpakking voor de rug

De zee bevat veel werkstoffen zoals mineralen. Algen, die in de zee groeien, kunnen deze mineralen opslaan en ze zijn dus zeer rijk aan minerale werkstoffen. Tevens bevatten algen een hoog percentage jodium. Een algenpakking remineraliseert, revitaliseert en zorgt voor energie.De ideale lichaamspakking na een periode van stress, ziekte of vermoeidheid.

Algen werken sterk ontgiftend en zijn net als klei goed te gebruiken bij o.a. spierklachten, huidproblemen en pijnen. Een recept bij rugpijn: de algenpoeder wordt gemengd met warm water tot een dikke pap en daarna worden enkele druppels lavendel en geranium toegevoegd.  Dit ‘papje’ wordt over de pijnlijke rug verdeeld en afgedekt met plastic folie, een handdoek, een warme deken en tot slot extra bestraald met de moxalamp. Deze pakking blijft een half uur zitten. Als afsluiting wordt de rug gemasseerd met een massage- olie gemengd met lavendel en geranium.

Een algenpakking werkt verstevigend, ontgiftend , afslankend.
Contra-indicaties:
zwangerschap, hyperfunctie schildklier, hartklachten.
Voor de behandeling wordt dit doorgesproken.

Kleipakking: Gele klei, witte klei en groene klei

Klei is afkomstig uit de aardbodem en derhalve zeer rijk aan mineralen en werkstoffen. Veelal reinigende eigenschappen. Een kleipakking stimuleert de doorbloeding en is daarom veelerlei inzetbaar.  Het biedt onder andere verlichting bij pijn in spieren en gewrichten, maar kan ook worden toegepast op de onzuivere acne of eczeem huid. Een kleipakking werkt zuiverend, herstellend en opbouwend.

Gele klei (poeder)
Deze geneeskrachtige klei wordt gebruikt voor maskers en pakkingen, voor gezicht en lichaam. Goed te gebruiken bij o.a. spierklachten, huidproblemen en pijnen. Een voorbeeld uit de praktijk tegen keelpijn: kleipoeder mengen met warm water tot een dikke pap. Dan een paar druppels kamille toevoegen. Breng de pap aan op een natte warme theedoek en sla om de keel. Doe een warme sjaal om de theedoek zodat de warmte wordt vastgehouden. Laat de warme omslag een uur zitten.

Groene leem (tube)
Een geneeskrachtige en energierijke pure klei die wordt gebruikt voor diverse doeleinden, bij mens en dier. Zuiverend, herstellend én opbouwend. Leem zuigt gifstoffen uit het lichaam op en geeft zowel in- als uitwendig mineralen af. De doorstroming van het bloed wordt gestimuleerd, de heropbouw van de rode bloedlichaampjes geactiveerd. Zeer geschikt voor plaatselijke ontstekingen en onderhuidse bloeduitstortingen. Helpt het huidweefsel herstellen en is bijzonder effectief bij afslankkuren vanwege de verstevigende werking. Werkt zuiverend, bijvoorbeeld bij ontslakkingen en vertraagt verouderingsprocessen. Neemt geurtjes en uitscheidingen van de huid op en voert uitwendige onrechtmatigheden, zoals vuil bloed, af. Leem wordt vermengd met een gelijke hoeveelheid water dat zo zuiver mogelijk dient te zijn. Daaraan kunnen essentiële oliën of hydrolaten worden toegevoegd

Witte klei
Een geneeskrachtige klei met een sterk zuiverend en genezend effect. Werkt tevens regenererend, afvoerend, het verbetert de doorbloeding. Effectief inzetbaar bij uitwendige huidverzorging zoals het vertragen van de gevolgen van het ouder worden, bij puistjes en meeëters, ter verzorging en verzachting van de huid bij insectenbeten.  Witte klei is speciaal geschikt voor de gevoelige huid, de rode huid en de babyhuid.

Een lekker gezichtsmasker voor de oudere huid: 2 eetlepels witte klei aanlengen met wat water tot een stevig papje. Voeg er een scheutje vette plantenolie en 2 druppels ylang ylang aan toe.

Indicaties:
Onzuivere rughuid, spier-en reumatische klachten
Contra-indicaties
Bij een deelbehandeling als een rugpakking nihil. Een volledige lichaamsbehandeling is niet mogelijk bij medische klachten als hoge bloeddruk en hartklachten.

Extra warmte met lampen:
Tijdens de pakking kan de rug met de Moxa lamp worden bestraald.

Je kan als extra hier nog een massage met essentiële oliën aan toevoegen. bv afrodiserend: Ylangylang of jasmijn. of chi vergrotend en geruststellend: geranium, zonnig en hartverwarmend: bergamot