Massage

Massages:

Een positieve geest en een verlaagde bloeddruk.

alleen dames:)

Massages hebben naast een ontspannende ook een ontstekingsremmende werking.  Zelfs een korte massage kan al wonderen doen voor het herstel van je lichaam.

Een massage geeft goede gezondheidsvoordelen.

Een massage verlaagt de hoeveelheid cortisol, ‘stress’ hormoon , in ons lichaam. De aanraking van de huid geeft via de zenuwuiteindjes signalen door naar de hersenen , die je een gevoel van veiligheid geven. Dat heeft natuurlijk goede invloed op ontspanning en vermogen van goed slapen.

Hoe verloopt de communicatie tijdens de massage?

Tijdens de massage is het de bedoeling dat je rustig blijft zitten-liggen bent en praten hoort daar eigenlijk niet bij, je kunt natuurlijk wel vertellen als iets pijn doet of als je iets niet prettig ervaart, maar het is de bedoeling dat je jezelf ‘overgeeft’ en geniet van de aanraking en evt rustgevende muziek. Voor sommige dames is dat misschien even wennen. Het is echt een momentje voor jezelf, geniet daarvan!

Na de massage
Na de massage kunt je rustig bijkomen, jezelf aankleden en even een glas water drinken. Er is dan ook even tijd om wat na te praten over de massage, ruimte voor opmerkingen, vragen en eventuele aanpassingen aan de massage, die dan bij een volgende sessie meegenomen kunnen worden. Zo wordt het na een paar keer jouw massage en jouw rustpuntje van de dag. Even ontspannen en opgefrist weer verder!

Neem na de massage ook de tijd weer op gang te komen.

Water drinken voor afvoer afvalstoffen
Zorg ervoor dat je na de massage ruimschoots water drinkt om de afvoer van afvalstoffen te bevorderen.

contra-indicaties: o.a. spataderen, voetschimmel, huidinfecties. Voor elke nieuwe client verricht ik derhalve een anamnese.

Klassieke gezichtsmassage
Massage decolleté en bovenarmen
Massage voor de benen
Massage voor de rug en billen