De aromatische kracht van ....Kaneel - Beauty for You
22445
page-template-default,page,page-id-22445,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Aromatische geschenken van de natuur : De Kracht van Kaneel.

 

Kaneel boom op Java, Indonesië. Aromatherapie Kaneel

Cinnamon tree on Java, Indonesia.

Aromatherapie Kaneelboom

Aromatherapie Kaneelboom

Aromatherapie Kaneel

Aromatherapie Kaneel

Kaneel wordt in de aromatherapie niet zoveel gebruikt als de meeste andere specerijen, maar in een brander is het hele goede middel tegen verkoudheid, griep en andere infecties en ziekten, die via de lucht worden verspreid.

Zorgvuldig gebruikt kan kaneel in een massageolie worden gebruikt en kan deze helpen bij spijsverteringsproblemen, winderigheid en ontstekingen in het maag-darmkanaal.

Op psychisch vlak werkt kaneel versterkend en verkwikkend.  Voor ouderen verwarmt kaneel lichaam en geest. Kaneel kan verlichtend werken bij melancholie en met lusteloosheid gepaard gaande depressiviteit.

Kaneel is ontspannend bij spierverhardingen en bij geestelijke verharding in het algemeen. Het geeft een gevoel van welbehagen en activeert de fantasie en de creativiteit. In een aromalampje voor een warme, tevreden sfeer in huis: kaneel vermengd met sinaasappel.

Kaneel herstelt de zin in het leven en geeft moed!

Kaneel is een groenblijvende boom met een geurige schors en ovaal blad, witte bloemen en blauwige bessen. De etherische olie wordt gewonnen door stoom- en water destillatie uit de bladeren en kleine takken.

De kaneelboom groeit o.a.  op Sri Lanka, Java-Indonesië, Madagaskar.

Goed te mengen met wierook, mirre, sinaasappel, mandarijn in ylang-ylang.