Beauty for You Blogt - Beauty for You
2
blog,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Aromatische kracht van Kaneel

Aromatische geschenken van de natuur : De Kracht van Kaneel.

 

Kaneel boom op Java, Indonesië. Aromatherapie Kaneel

Cinnamon tree on Java, Indonesia.

Aromatherapie Kaneelboom

Aromatherapie Kaneelboom

Aromatherapie Kaneel

Aromatherapie Kaneel

Kaneel wordt in de aromatherapie niet zoveel gebruikt als de meeste andere specerijen, maar in een brander is het hele goede middel tegen verkoudheid, griep en andere infecties en ziekten, die via de lucht worden verspreid.

Zorgvuldig gebruikt kan kaneel in een massageolie worden gebruikt en kan deze helpen bij spijsverteringsproblemen, winderigheid en ontstekingen in het maag-darmkanaal.

Op psyschisch vlak werkt kaneel versterkend en verfrissend. Voor ouderen verwarmt kaneel lichaam en geest. Kaneel kan verlichtend werken bij melancholie en met lusteloosheid gepaard gaande depressiviteit.

Kaneel is ontspannend bij spierverhardingen en bij geestelijke verharding in het algemeen. Het geeft een gevoel van welbehagen en activeert de fantasie en de creativiteit. In een aromalampje voor een warme, tevreden sfeer in huis: kaneel vermengd met sinaasappel.

Kaneel herstelt de zin in het leven en geeft moed!

Nog meer weten over kaneel >>>

rozemarijn-olie-aromatherapie

De kracht van Rozemarijn

De kracht van Rozemarijn

Rozemarijn is verwarmend, activerend, stimulerend.

Ze helpt afvalstoffen af te voeren uit het lichaam. Goed inzetbaar bij vermoeidheid, spierpijn, hoofdpijn en verkoudheid.

Deze essentiele olie is heel goed toepasbaar tijdens studeren, je kunt je goed blijven concentrereren. Als je op tijd wilt slapen, dan na 18.00 geen rozemarijn meer toepassen. Wel weer bij nachtwerken en/of avondstudie.

Examen en rozemarijn

Tijdens een examen : breng een een mengsel van 1 druppel rozemarijn en 2 druppels neroli olie aan op je polsen. Neroli werkt zenuwstillend en rozemarijn versterkt de geest.

Rozemarijn is zo activerend dat de olie niet gebruikt kan worden bij onrust of hyperactieve mensen.  Ook is het af te raden de rozemarijn te gebruiken bij hoge bloeddruk of epilepsie. Tijdens zwangerschap rozemarijn liever alleen verdampen.

symbool van vriendschap en liefde
Rozemarijn is van oudsher een psychisch beschermmiddel :een symbool van vriendschap en liefde.

De struik rosmarinus officialis.
Als wintergroene struik ziet rozemarijn ( Rosmarinus officinalis) het hele jaar er goed uit en kan zowel in een pot als in de volle grond aangeplant worden. Houd er rekening mee, dat rozemarijn van oorsprong een mediterrane plant is. Hij heeft dus een zonnige, beschutte plaats nodig om goed te gedijen.

Rozemarijn planten
Jonge rozemarijn kun je maar beter niet voor de winter in de volle grond aanplanten. De beste periode voor het planten is het voorjaar en de zomer. Rozemarijn groeit het beste in goed doorlatende grond op een beschutte plaats in de volle zon.

bron >

De kracht van jeneverbes

De kracht van Jeneverbes

Jeneverbes heeft reinigende, afvoerende en beschermende kwaliteiten.
Fantastisch in te zetten aan het begin van het voorjaar.

Het reinigt je lichaam en je energieveld. Het ruimt op wat je niet meer nodig hebt en bevrijdt je van energie die niet van jou is.
Een massage met jeneverbesolie is dan heerlijk. Ook beschermt jeneverbes je zodat je andere energieën ook beter buiten je kunt houden en helemaal in je eigen energie staat. Dus een prima tip om deze olie in een ruimte te verdampen.

De jeneverbes in Nederland.

Wat is de jeneverbes?

De jeneverbes (Latijnse naam: Juniperus communis) is een conifeer die tien meter hoog kan worden en is zonder twijfel een van de meest kenmerkende struiken van het Drentse heidelandschap.

Het is een van de weinige coniferen, naast de grove den en de taxus, die voorkomt in de Benelux. De plant is tweehuizig, dat betekent dat er een mannelijke en vrouwelijke variant is. Jeneverbesstruiken komen voor in drie typen: platte, liggende struiken, slanke zuilvormige exemplaren en een tussenvorm, die een meer ronde vorm vertoont. De bes is eigenlijk geen bes, maar het gedroogde, rijpe takje dat groeit uit de bloem van de struik.

Waar groeit de jeneverbes?
De jeneverbes groeit vooral op arme grond en stuifzand. Het duurt jaren voordat een jeneverbes groot is. De struik kan wel 400 jaar oud worden. Van oudsher hoort de jeneverbes bij de Drentse hei. Naast Drenthe vind je ze op heidevelden in Noord-Brabant en op zandgronden van de Veluwe, Achterhoek en in Overijssel.

Waar werd/wordt de jeneverbes voor gebruikt?
De bes wordt natuurlijk gebruikt voor de smaak in jenever. Maar al sinds de oudheid worden jeneverbessen voor diverse doeleinden gebruikt. Vroeger was de jeneverbes vooral als medicijn populair. Zo zou het onder meer goed zijn voor de longen. Al rond 1.500 voor Christus werd de bes ingezet tegen onder andere baarmoederkrampen. Tegenwoordig schrijven natuurgenezers het voor om menstruatiepijn tegen te gaan. Ook zijn jeneverbessen goed voor de menselijke urinewegen en de spijsvertering.

( Bron artikel Jeneverbes in Nederland,Drenthe: >)

Etherische Olie: Scharlei

Scharlei

Scharlei, plant en basis etherisch olie

Scharlei is een hoog 2 jarig of overblijvend kruid met grote, harige en paarsgroene bladeren en overvloedige, kleine, paarsblauwe of witte bloemen. De etherische olie wordt door stoomdistillatie gewonnen ui de bloemen en bladeren.

Kenmerken:
Scharlei heeft zoete, muskusachtige , kruidige boventonen en nootachtige, bijna bloemige ondertonen.

Therapeutische eigenschappen :
o.a. ontsmettend, ontspannend, versterkend, zenuwsterkend, adstringerend, afrodisiacum, bloeddrukverlagend, kalmerend, krampstillend, menstruatieopwekkend, windverdrijvend.

Geschiedenis, korte:
De Kelten brouwden uit het kruid een soort thee waarmee ze zich in een rituele trance brachten. Scharlei is de meest euforische etherische olie.
In de Middeleeuwen werd de plant gebruikt bij nieraandoeningen, het reinigen van zweren en menstruatieproblemen.

Ogentroost
Met het vocht van de zaden werden tumoren behandeld, ook werd het gebruikt om stofjes uit de ogen te verwijderen vandaar de vroeger gebruikte naam, ogentroost.

Werking-uitgebreid >>

Etherische Olie : Geranium

Geranium

Geranium olie balancerend, opbeurend, antiseptisch en litekenhelend

Geranium olie balancerend, opbeurend, antiseptisch en litekenhelend

Geranium olie: Balancerend, Opbeurend, Antiseptisch en Littekenhelend

Geranium olie: Balancerend, Opbeurend, Antiseptisch en Littekenhelend

Therapeutische eigenschappen:

Ontsmettend, versterkend, litteken-en wondhelend, adstrigerend, anti-depressief, bloedstollend.

Geranium ruikt een beetje naar roos, en is door haar stimulerende werking op de bijnierschors een goede etherische olie om balans te brengen. Geranium is balancerend, opbeurend en verfrissend.

Goede olie om het lymfevatenstelsel te ontgiften en voor verminderen van cellutitis, en daarom geschikt om toe te passen voor een lymfedrainagemassage.
Geranium brengt de hormonen in balans en samen met haar antidepressieve en opbeurende werking kan een massage helpen bij vrouwen met menstruatieklachten, overgangsklachten of postnatale klachten.

Helpt bij het loslaten van ergernissen, spanningen en stress. Het geeft innerlijke rust en een vriendelijke stemming. Geranium geeft grip op psychische en lichamelijke pijnen. De combinatie lavendel en geranium is een uitstekende pijnverzachtende massage.

Op psychisch gebied versterkt geranium de ‘chi’ en id daarmee een waardevolle olie tegen angsten, die samengaan met zwakke zenuwen.

 

 

lavendel-plant

Aromatherapie : Lavendel en Lavandin

Essentiële Olie: Lavendel

Lavendel is de EHBO olie bij uitstek. Kan, als een van de weinige essentiële oliën, direct op de huid aangebracht worden, bv op de slapen bij hoofdpijn.

Boventonen: Fris en Bloemig
Ondertonen: Subtiel en Kruidig

Therapeutisch oa. anti-depressief, bacteriedodend, sterk antiseptisch, bloeddrukverlagend, kalmerend, pijnstillend.

Lavendel de belangrijkste eigenschap: het is evenwicht brengen en normaliseren van lichaamsfuncties en emoties.

Lavendel werkt verzachtend, rustgevend en ontspannend.
Lavendel kan de aura weer in harmonie en de chakra’s in balans brengen.

Hoe kun je lavendel toepassen in de praktijk? >>>

lavendel-plant

lavendel-plant

trend: stained lips

Stained Lips

Stained lips betekent letterlijk bevlekte lippen, wat misschien niet erg aantrekkelijk klinkt. Toch ziet het er fris en natuurlijk uit. Het is niet moeilijk, maar je moet even weten hoe je het doet. Zo creëer je de mooiste stained lips!

Matte en shiny lipsticks. Glossy en matterende lipglosses. Met of zonder een shimmer. Lippenbalsem. Nude, roze, rood, paars en bruin… Er is zóveel mogelijk op het gebied van de lippen. Maar dan is er ook nog de manier van aanbrengen waarin je kunt variëren. Waarschijnlijk ben je gewend je lippen in te kleuren. Bij stained lips heb je geen lippotlood nodig en hoef je ook niet binnen de lijntjes te kleuren. Het gaat hier om het deppen van de kleur, waardoor je een beetje het effect creërt dat je lipstick er een halve dag op zit en is vervaagt. Zorg voordat je begint dat je lippen goed gehydrateerd zijn met een lipverzorging.

1. Stained lips werken het best met een fellere of donkerdere kleur. Kies bij voorkeur voor een berry/wijnrode kleur

Stained Lips stap 1

Stained Lips stap 1

1. Dep allereerst met de lipstick op de lippen. Begin in het midden van de lippen om diepte te creëren

2.Vervolgens dep je met je vinger op de lippen om zo de lipstick verder naar buiten te blenden. Voeg zo nodig kleur toe door je vinger over de lipstick te halen. Ga door totdat je tevreden bent.

stained lips stap 2

stained lips stap 2

Stained Lips

Stained Lips

Voilá, je hebt stained lips! Ga jij deze lip look proberen?

bron: trendalert.nl

Voorjaar 2017 : Bold Lips is de trend

Lucky lips are made for kissin’ (Keith Richard) 

bold lips trend 2017. Beauty for You

Bold lips: Bij onder andere Valentino en Oliver Theyskens is deze bold lips trend al op de catwalk gespot. Rode matte lippen met voor de rest vrij weinig tot geen make-up op is de lente trend van dit jaar. Ook de kleuren fuchsia en oranje gaan het dit jaar goed doen wat betreft lip kleuren.

Blauw!

Snorkel Blue

snorkel-bleu

Een vrij felle kleur blauw, geïnspireerd op het water, maar wel een opgewekte kleur! bron>>

blauw

Ook de make-up artists maken dit voorjaar van de ogen echte blikvangers met oogschaduw in de kleuren turquoise, felblauw of nachtblauw

blauw!