Aromatherapie - Beauty for You
479
page-template-default,page,page-id-479,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Bij de aromatherapie worden essentiële oliën toegepast ter bevordering van de gezondheid.

Aromatherapie probeert het zelfhelende vermogen van de mens te stimuleren en de aanwezige levensenergie te ondersteunen met het gebruik van essentiële oliën.

Essentiële oliën bevatten de vluchtige bestanddelen van bloemen, planten, wortels, zaden, houtsoorten of harsen.  Ze beschermen de plant tegen ziektes, zorgen ervoor dat de plant specifieke geur- en eigenschappen heeft en bevatten de levenskracht van de plant. Om die reden hebben ze een impact op zowel lichaam als geest..

De etherische oliën kunnen met een minimum aan menselijke inmenging worden gewonnen. De plantaardige basisoliën waarme ze worden gemengd, zodat ze kunnen worden gebruikt voor massage, zijn ook natuurlijk. De etherische olie en de de basisoliën werken in harmonie met het menselijk lichaam, waardoor de kans op irritaties minimaal is.

Hoe werken etherische oliën?

Etherische oliën zijn vluchtig, wat betekent dat ze verdampen zodra ze in aanraking komen met lucht. Hoe de etherische olie ook wordt gebruikt, er wordt altijd iets van ingeademd. Aangezien een massage de belangrijkste toepassing is voor de etherische olie, zijn zowel de longen als de huid van essentieel belang bij de wijze waarop etherische oliën in het lichaam komen en hun werk doen.

In de longen: Het mengsel van lucht en etherische olie komt via de luchtpijp en de bronchiën in de longen. In de longen zitten kleine longblaasjes, met daaromheen kleine bloedvaten, die gassen afdrijven. Dit houdt in dat afvalproducten , met name kooldioxide, worden vervangen door zuurstof én de deeltjes van de etherische olie.

Op de huid: De huid kan stoffen met een fijne moleculaire structuur opnemen , doorlaten. Zo kunnen de oliën door de huid in het lichaam terecht komen.

In het lichaam: In het lichaam aangekomen circuleren de deeltjes van etherische olie in de bloedstroom en komen ze in verschillende organen terecht. De meeste oliën hebben een therapeutische band met bepaalde organen en zo hebben ze een heilzame werking.

In de geest: heeft de etehrische olie een mentale emotionele en psychische werking.

Bron:
Volatile
Aromatherapiegids Gill Farrer-Halls