De kracht van Rozemarijn - Beauty for You
22314
post-template-default,single,single-post,postid-22314,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
rozemarijn-olie-aromatherapie

De kracht van Rozemarijn

De kracht van Rozemarijn

Rozemarijn is verwarmend, activerend, stimulerend.

Ze helpt afvalstoffen af te voeren uit het lichaam. Goed inzetbaar bij vermoeidheid, spierpijn, hoofdpijn en verkoudheid.

Deze essentiele olie is heel goed toepasbaar tijdens studeren, je kunt je goed blijven concentrereren. Als je op tijd wilt slapen, dan na 18.00 geen rozemarijn meer toepassen. Wel weer bij nachtwerken en/of avondstudie.

Examen en rozemarijn

Tijdens een examen : breng een een mengsel van 1 druppel rozemarijn en 2 druppels neroli olie aan op je polsen. Neroli werkt zenuwstillend en rozemarijn versterkt de geest.

Rozemarijn is zo activerend dat de olie niet gebruikt kan worden bij onrust of hyperactieve mensen.  Ook is het af te raden de rozemarijn te gebruiken bij hoge bloeddruk of epilepsie. Tijdens zwangerschap rozemarijn liever alleen verdampen.

symbool van vriendschap en liefde
Rozemarijn is van oudsher een psychisch beschermmiddel :een symbool van vriendschap en liefde.

De struik rosmarinus officialis.
Als wintergroene struik ziet rozemarijn ( Rosmarinus officinalis) het hele jaar er goed uit en kan zowel in een pot als in de volle grond aangeplant worden. Houd er rekening mee, dat rozemarijn van oorsprong een mediterrane plant is. Hij heeft dus een zonnige, beschutte plaats nodig om goed te gedijen.

Rozemarijn planten
Jonge rozemarijn kun je maar beter niet voor de winter in de volle grond aanplanten. De beste periode voor het planten is het voorjaar en de zomer. Rozemarijn groeit het beste in goed doorlatende grond op een beschutte plaats in de volle zon.

bron >

No Comments

Post a Comment