De kracht van jeneverbes - Beauty for You
22306
post-template-default,single,single-post,postid-22306,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

De kracht van jeneverbes

De kracht van Jeneverbes

Jeneverbes heeft reinigende, afvoerende en beschermende kwaliteiten.
Fantastisch in te zetten aan het begin van het voorjaar.

Het reinigt je lichaam en je energieveld. Het ruimt op wat je niet meer nodig hebt en bevrijdt je van energie die niet van jou is.
Een massage met jeneverbesolie is dan heerlijk. Ook beschermt jeneverbes je zodat je andere energieƫn ook beter buiten je kunt houden en helemaal in je eigen energie staat. Dus een prima tip om deze olie in een ruimte te verdampen.

De jeneverbes in Nederland.

Wat is de jeneverbes?

De jeneverbes (Latijnse naam: Juniperus communis) is een conifeer die tien meter hoog kan worden en is zonder twijfel een van de meest kenmerkende struiken van het Drentse heidelandschap.

Het is een van de weinige coniferen, naast de grove den en de taxus, die voorkomt in de Benelux. De plant is tweehuizig, dat betekent dat er een mannelijke en vrouwelijke variant is. Jeneverbesstruiken komen voor in drie typen: platte, liggende struiken, slanke zuilvormige exemplaren en een tussenvorm, die een meer ronde vorm vertoont. De bes is eigenlijk geen bes, maar het gedroogde, rijpe takje dat groeit uit de bloem van de struik.

Waar groeit de jeneverbes?
De jeneverbes groeit vooral op arme grond en stuifzand. Het duurt jaren voordat een jeneverbes groot is. De struik kan wel 400 jaar oud worden. Van oudsher hoort de jeneverbes bij de Drentse hei. Naast Drenthe vind je ze op heidevelden in Noord-Brabant en op zandgronden van de Veluwe, Achterhoek en in Overijssel.

Waar werd/wordt de jeneverbes voor gebruikt?
De bes wordt natuurlijk gebruikt voor de smaak in jenever. Maar al sinds de oudheid worden jeneverbessen voor diverse doeleinden gebruikt. Vroeger was de jeneverbes vooral als medicijn populair. Zo zou het onder meer goed zijn voor de longen. Al rond 1.500 voor Christus werd de bes ingezet tegen onder andere baarmoederkrampen. Tegenwoordig schrijven natuurgenezers het voor om menstruatiepijn tegen te gaan. Ook zijn jeneverbessen goed voor de menselijke urinewegen en de spijsvertering.

( Bron artikel Jeneverbes in Nederland,Drenthe: >)

No Comments

Post a Comment