Etherische Olie: Scharlei - Beauty for You
21762
post-template-default,single,single-post,postid-21762,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Etherische Olie: Scharlei

Scharlei

Scharlei, plant en basis etherisch olie

Scharlei is een hoog 2 jarig of overblijvend kruid met grote, harige en paarsgroene bladeren en overvloedige, kleine, paarsblauwe of witte bloemen. De etherische olie wordt door stoomdistillatie gewonnen ui de bloemen en bladeren.

Kenmerken:
Scharlei heeft zoete, muskusachtige , kruidige boventonen en nootachtige, bijna bloemige ondertonen.

Therapeutische eigenschappen :
o.a. ontsmettend, ontspannend, versterkend, zenuwsterkend, adstringerend, afrodisiacum, bloeddrukverlagend, kalmerend, krampstillend, menstruatieopwekkend, windverdrijvend.

Geschiedenis, korte:
De Kelten brouwden uit het kruid een soort thee waarmee ze zich in een rituele trance brachten. Scharlei is de meest euforische etherische olie.
In de Middeleeuwen werd de plant gebruikt bij nieraandoeningen, het reinigen van zweren en menstruatieproblemen.

Ogentroost
Met het vocht van de zaden werden tumoren behandeld, ook werd het gebruikt om stofjes uit de ogen te verwijderen vandaar de vroeger gebruikte naam, ogentroost.

Werking-uitgebreid >>

No Comments

Post a Comment